Bra relation med Kenth Svartberg:

En fantastiskt bok om hur man kan bygga upp relationen med sin hund. Kenth har tagit fram en  ledarskapsmodell, TSB modellen, som är enkel att förstå och dra nytta av. Han presenterar tre olika roller där T- är tryggheten som allt vilar på och S- är samarbetet och sist B- som är bestämmande rollen som vi måste ikläda oss ibland.

Boken fungerar också som ett uppslagsverk mellan de olika rollerna då varje roll har fått sin egen färg i boken.

Härliga valptid med Ingalill och Kurt Blixt:

Denna bok handlar om hur du kan forma din hund och utveckla valpens personlighet. Hur stöttar du den osäkre hunden ?
Och hur undviker du att rädsla och aggressivitet utvecklas ? Curt Blixt är mentaldomare och har lång erfarenhet av hundars mentalitet och delar här med sig av hur man lär känna sin valp och lägger goda vanor redan från början.

Kontaktkontraktet med Eva Bodfäldt

Evas bok har varit lika aktuell ända från den kom ut ( 2001) tills nu. Och i senaste brukshunden ( nr 1 2016 ) fick vi  veta att hon nu är aktuell med ännu en reviderad upplaga! Det ser vi fram mot ! Många bra tips och tankar om hur man kan få samspelet mellan sig själv och hunden att fungera !

Skjut inte hunden med Karin Pryor

Vad gör du om du bara har en visselpipa och en hink strömming??
Karin Pryor var pionjär som delfintränare på Haawaii och stod just i den situationen. En fantastisk bok om operant inlärning som ger hopp om en lösning till de mest svåra situationer.

Boken kanske kan upplevas lite svår för dig som inte har lite förkunskaper om hundträning.