Lilla April är ett litet hunddagis i hemmiljö för små hundar. Lilla April bedrivs i en mycket liten skala vilket innebär att jag inte tar emot mer än tre hundar per dag. Och bara hundar som räknas till de små raserna. Här får hundarna finnas i en lugn hemmiljö tillsammans med mig och skogskatten knut medan du arbetar eller gör dina ärenden. Det går också bra att lämna din hund för några dagar när du reser bort.

På Lilla April gör vi utflykter i olika miljöer, vandrar i skogen, leker och gosar i soffan.

För att få lämna på Lilla April krävs att din hund är försäkrad, vaccinerad, avmaskas 1 gg per år, att du sätter på hunden fästingmedel vid säsong (dock ej fästinghalsband eftersom hundarna leker och kan tugga på varandras halsband och få i sig giftet) och att hunden har erforderlig utrustning. Vidare ska hunden vara rastad när den kommer på morgonen. Och givetvis ska den vara rumsren.

Med erforderlig utrustning menar jag att hunden ska ha vad som krävs för att jag och hunden ska klara en dag på Lilla April. Det vill säga:

Bas utrustning. Detta gäller alla hundar.

 1. Hunden ska ha lämpligt halsband och koppel anpassat för just er hund. Kopplet ska vara av läder eller mjukt material ej remkoppel eller material som skär in i händerna.
 2. Hunden ska ha lämplig sele och långlina för skogspromenader. Ni är skyldig att se till att hunden har en sele den inte kan rymma ur. Långlinan skall vara försedd med hake.

För de hundar som behöver

 1. Har du en hund som du inte lärt gå ordentligt i kopplet ska hunden ha en nosgrimma eller sele d’r man kan koppla fram.
 2. Fryser hunden ska hunden ha lämpligt täcke för utevistelse i alla väder då vi är mycket ute.

En dag på LillaApril
Det är jobbigt för hundarna att vara i en flock. Dom blir trötta och för att det ska fungera och bli bra för hundarna behöver dom få vila, äta på bestämda tider och få komma ut på minst 2 rejäla promenader varje dag. Klockan 8.00 serveras morgonmålet. Vid 09.00 – 10.00 är det dags för första promenaden. Ibland gör vi utflykter i skogen och är borta hela dagen. Då får hundarna äta och vila ute. Annars är det lek/hjärngympa och en stunds vila mitt på dagen innan nästa promenad vid 14.00 – 15.00. För dom hundar som behöver tre mål om dagen serveras middagsmålet 13.00 innan eftermiddagsprommenaden.

På Lilla April kan du lämna din hund mellan 06.30- 08.00 och hämta mellan 16.00 -18.00. Övrig tid efter överenskommelse. Semesterstängt från och med skolorna slutar till och med v.33. Hundinlämning efter överenskommelse även under semestertiden.

Priser
Priset inkluderar rätt till 10 timmars hundpassning/bokad dag. Behöver din hund vara längre än 10 timmar eller komma utanför in och utlämningstiderna debiterar jag en kostnad på 50:- extra. Det vill säga du går över på dygnspriset. Helger =200:- oavsett timmar.

När du bokar en hel el halvtid på LillaApril uppehåller du en plats. Därför kan du inte göra avdrag om du blir sjuk, tar en veckas semester eller av annan anledning tillfälligt inte behöver platsen. När du bokat en hel/halvtid har jag skyldighet att ordna passning om jag skulle behöva ha ledigt. Löser vi det med att ni har hunden hemma får ni tillbaka 150:- /dag. Hel och halvtid = 1 månads uppsägning.

Enstaka gg, s.k. strödagar i mån av plats och tid ! Väljer ni att ha er hund på strödagar har ni ingen uppsägningstid och båda partner kan säga att hunden inte kan komma.

Sommaren är semestertid för de flesta. Av den anledningen håller LillaApril stängt från och med skolorna slutar till och med v.33. Du som har din hund hel eller halvtid har rätt att betala enstaka gg pris under juni och augusti då det blir korta månader. Juli Avgiftsfri semestermånad för inskrivna.

Det går alltid bra att fråga om jag kan ta emot er hund! Kan jag försöker jag hjälpa er !

 • Heltid: 2000:-
 • Halvtid: 1500:- (11 dagar)
 • Enstaka gg : 150 kr /gg
 • Per dygn : 180:-
 • Helg: 200:-
 • Storhelg, såsom midsommar, påsk osv. 220:-
 • Hel och halvtid betalas i förskott varje månad. De som lämnar enstaka gg betalar vid hämtning eller per uppgjord vecka.

Ansvar
På Lilla April ser jag varje hund som en individ och försöker ge varje individ vad den behöver som individ anpassat efter ras. Jag försöker se till att varje hund har det bra och att inget händer eran hund. Inlämning sker dock på egen risk eftersom olyckor kan hända. Hunden kan bli ormbiten i skogen, den kan halka på gräset när den leker och sträcka till sig, om man nu ska se till det allra värsta, olyckor kan hända.

Uppsägning
1 månads uppsägningstid gäller för båda partner. Dom hundar som är 3 dagar i veckan eller mindre debiterar jag 1 halvtid om man slutar innan uppsägningstiden löper ut eller utan uppsägning och de hundar som är 4 till 5 dagar i veckan debiteras 1 månads heltid.

När du lämnar din hund på LillaApril är det detsamma som att du har accepterat villkoren.

Jag förbehåller mig rätten att säga upp den hund som inte fungerar i flocken eller följer gällande regler för LillaApril med omedelbar verkan.
Exempel: Hunden visar aggressivitet mot andra hundar, är inte rumsren, vaccinationer, avmaskning, och dyligt sköts ej, betalning erläggs ej i tid, tider för avlämning och hämtning respekteras ej, hunden har ej den utrustning som krävs för att jag ska kunna hantera den eller den kan hänga med på de aktiviteter som görs. Eller om hunden av någon anledning inte kan anpassas i flocken.